© Baykuş Haber

Mersin Mutta doğan güzellik: Karaekşi mesire alanı

MUT DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜHENDİSLİĞİ HİZMET ALANINDA BULUNAN KARAEKŞİ MESİRE ALANI, 1965 YILINDA TESİS EDİLMİŞ OLUP, HER DÖNEM OLDUĞU GİBİ ŞİMDİLERDE DE YERLİ VE YABANCILARIN İLGİ NOKTASI OLDU.

Mersin'in doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Mut'ta bulunan Karaekşi Mesire Alanı, misafirlerini her daim ağırlamaya devam ediyor. Bu güzel alan, Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği hizmet alanı olarak hizmet veriyor. Orman Bakanlığı tarafından Milli Park ilan edilen bu dinlenme yeri, 5 hektarlık bir alanda yer alıyor ve doğa harikası bir dere kenarında günübirlik piknik yapma imkanı sunuyor. Karaekşi Mesire Alanı, çınar ve kızılçam ağaçlarıyla kaplıdır ve bu özel doğal alanın özel sektöre ihaleye verilmesi için gerekli hazırlıklar yapılmıştır.

Kurban Bayramı sırasında Karaekşi Mesire Alanı'nı ziyaret eden 2 binden fazla kişiye ev sahipliği yapmıştır. Ziyaretçilerden Cengiz Durmaz, bu güzel mesire alanını olumlu bir şekilde değerlendirerek, ihale sürecinin tamamlanması ve lokantanın açılması temennisinde bulunmuştur. İbrahim Arı ise uzun süre yurt dışında çalıştıktan sonra memleketine döndüğünde Karaekşi Mesire Alanı'nı ilk ziyaret ettiğini ve doğanın güzelliği karşısında hayran kaldığını ifade etmiştir. Bu harika doğal alanı gezilmesi gereken bir yer olarak tavsiye etmiştir ve buranın tanıtımının daha iyi yapılmasını dileyerek güzellikleri övmüştür.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER