© Baykuş Haber

Mersin Valiliğinden Mark Dickey açıklaması: Genel sağlık durumu iyi

MERSİN VALİLİĞİ, ANAMUR İLÇESİNDEKİ MORCA MAĞARASI'NDA MİDE KANAMASI GEÇİRMESİ DOLAYISIYLA MAHSUR KALAN VE 9 GÜN SONRA TAHLİYE EDİLİP MERSİN ŞEHİR HASTANESİNDE TEDAVİ ALTINA ALINAN ABD'Lİ BİLİM ADAMI MARK DİCKEY'İN 200 KİŞİLİK BİR EKİP TARAFINDAN KURTARILDIĞINI, GENEL SAĞLIK DURUMUNUN İYİ OLDUĞU BİLDİRİLDİ.

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Anamur ilçesindeki Morca Mağarası'nda mahsur kalan ABD'li bilim adamı Mark Dickey, mide kanaması geçirdiği için hastaneye nakledildi. İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığı ve Mersin Valiliği'nin koordinasyonunda AFAD Mersin İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ve acil sağlık ekipleri gibi birçok profesyonel ekip, Türkiye Mağaracılık Federasyonu Mağara Kurtarma Komisyonu ve Avrupa Mağara Kurtarma Birliği (ECRA) işbirliğiyle 200 kişilik bir ekip oluşturdu.

Bu büyük ekip, titiz bir şekilde koordine edilerek Mark Dickey'in kurtarılması için çalıştı. Sonuç olarak, Mark Dickey 12 Eylül 2023 tarihinde saat 00.30'da mağaradan sağ salim çıkarıldı ve hemen Mersin Şehir Hastanesi'ne helikopterle nakledildi. Şu anki sağlık durumu iyi olan Mark Dickey'in tedavi ve takip işlemleri Mersin Şehir Hastanesi'nde devam ediyor.

Bu olay, birçok profesyonelin koordinasyon ve işbirliğiyle başarıyla sonuçlanmış ve Mark Dickey'in sağlığına kavuşması sağlanmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER