© Baykuş Haber

Mersinde 2. Kilikya Ultra Maratonu için geri sayım başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BU YIL 9-10 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLEYECEĞİ '2. KİLİKYA ULTRA MARATONU' HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 9-10 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan '2. Kilikya Ultra Maratonu' için hazırlıklarını tamamladı. Geçen yıl ilk kez düzenlenen 'Kilikya Ultra Maratonu', bu yıl uluslararası düzeyde bir organizasyon haline getiriliyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen maraton, 9-10 Haziran tarihlerinde Kızkalesi'nde gerçekleşecek.

Maratonun amacı, Mersin'in kültürel ve doğal mirasını spor aracılığıyla tanıtmak. Katılımcı sporcuların tarih, doğa ve sporun iç içe geçtiği bu yarışta bir araya gelmeleri hedefleniyor. Yarışma, 7, 15, 33 ve 54 kilometrelik dört farklı etaptan oluşacak ve şehrin tarihi dokuları ile kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliği vurgulanacak.

Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, 2023 yılı içinde 7 uluslararası organizasyon planladıklarını ve bunların ilkinin Kilikya Ultra Maratonu olduğunu belirtti. Taşkın, yarışlara yoğun ilgi olduğunu ve şu ana kadar 500 katılımcı kaydı aldıklarını söyledi. Toplamda 700-750 sporcu beklediklerini ifade eden Taşkın, Mersinli spor severleri etkinliğe davet etti ve organizasyonun 9-10 Haziran tarihlerinde Kızkalesi'nde başlayacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER