© Baykuş Haber

Mersinde Çevre Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ DOLAYISIYLA ÇEVRE, İKLİM VE EKOSİSTEMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKECEK BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEK.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenleyerek çevre, iklim ve ekosistemin önemine vurgu yapacak. Çevre Haftası boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler, Mersinli vatandaşların çevre farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, 5-11 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle çevre, iklim ve ekosistemin önemine dikkat çekecek. Bu etkinlikler arasında paneller, geziler, deniz ve sahil temizliği, atıklardan yapılan resim sergileri gibi çocuklar ve gençler için özel hazırlanan faaliyetler bulunuyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, bu yılki etkinliklerin özellikle çevre duyarlılığını artırmayı hedeflediğini belirtti. Etkinlikler arasında "Temiz Akdeniz Projesi"nin kapanış lansmanı, sokak temizliği yürüyüşü, deniz temizliği etkinliği, geri dönüşüm tesis gezisi ve çeşitli gösterilerin yer aldığını açıkladı.

Ayrıca, 10 Haziran'da Galatasaray Meydanı'nda bir etkinlik düzenleneceğini ve bu etkinlikte konserler, deniz gösterileri, geri kazanım sergileri ve uçurtma şenliği gibi aktivitelerin yer alacağını ifade etti. Tüm vatandaşların bu etkinliklere katılmaya davet edildiğini belirten Halisdemir, çevre konusunda farkındalığın artırılmasının amaçlandığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER