© Baykuş Haber

Mersinde Cırcular 4. Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri düzenlenecek

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEĞİ İLE ‘CİRCULAR 4. ULUSAL ÇEVRE VE SANAT ETKİNLİKLERİ’, D5 SANAT ORTAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE, TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİNİN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNDE VE BENGÜ GÜN'ÜN KÜRATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği "Circular 4. Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri" başlıyor. Etkinlik, D5 Sanat Ortamı koordinatörlüğünde, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'nin yürütücülüğünde ve Bengü Gün'ün küratörlüğünde gerçekleştirilecek.

Circular 4. Ulusal Çevre ve Sanat Etkinliği'nin tanıtımı için bir lansman düzenlendi. Mersin Kent Konseyi'nde gerçekleşen lansmana, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, D5 Sanat Ortamı, İçel Sanat Kulübü, Kültürhane ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Etkinliğin 4-5 Haziran 2023 tarihleri arasında Kültür Park Amfi Tiyatro'da gerçekleşeceği belirtildi. Bu yılın temasının "Su" olduğu etkinlikte, sanatçılar su krizinin aciliyetine odaklanan eserlerini sergileyecekler.

D5 Sanat Ortamı Kurucusu ve Koordinatörü Veli Mert, etkinliğin kurumsal kimliğinin oturmaya başladığını belirterek, herkesi bu çevre ve sanat etkinliğine davet etti. Etkinliklerin, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Sinan Can da etkinliğin her yıl Mersin'de düzenlenen ve çevre sorunlarını sanat aracılığıyla dile getiren bir etkinlik olmasını arzu ettiklerini söyledi. Circular Sanat Etkinliği'nin yerel ve ulusal sanatçıların katıldığı bir etkinlik olduğunu vurguladı ve destekleyen tüm kurumlara teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER