© Baykuş Haber

Mersin’de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandıranlara operasyon

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN’de, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerini terk eden depremzedeleri kiralık ev vaadiyle kandırıp, kapora alarak dolandıran 13 şüphelinin yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi. Özel harekat timlerinin de katıldığı, 150 polisin görev aldığı dronlu operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Mersin'de, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerini terk etmek zorunda kalan depremzedeleri kiralık ev vaadiyle kandırıp kapora alarak dolandıran 13 şüphelinin yakalanması için erken saatlerde operasyon gerçekleştirildi. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, depremzedeleri hedef alan dolandırıcılık olaylarına yönelik harekete geçti. Soruşturma sonucunda, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerini terk etmek zorunda kalan depremzedeleri, internet siteleri üzerinden sahte kiralık daire ilanları vererek kapora alarak dolandırdığı tespit edilen 13 şüpheli belirlendi.

Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından, ekipler operasyon için hazırlık yaptı. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyona özel harekat timleri de katıldı ve toplam 150 polis operasyona katıldı. Operasyon sırasında dronlar da havadan destek sağladı. Şüphelilerin bulunduğu evlere girilerek aramalar yapıldı ve hakkında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER