© Baykuş Haber

Mersin’de günlük kiralık ev ve tesislere operasyonda 17 gözaltı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN’de, polis, günlük kiralık ev ve tesislere yönelik operasyonda çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan 17 kişiyi yakaladı. Mevzuata aykırı hareket eden tesislere 149 bin 200 lira idari para cezası uygulandı.

Mersin'de polis, günlük kiralık ev ve tesislere yönelik bir operasyon düzenledi ve çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan 17 kişiyi yakaladı. Ayrıca, mevzuata aykırı hareket eden tesislere 149 bin 200 lira idari para cezası uygulandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, suçların engellenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla günübirlik kiralanan evler ve tesislere yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon, risk oluşturan faktörlerin bertaraf edilmesi, suç işlemiş kişilerin yakalanması, kayıt dışı ekonomi ve kaçak göçmenlerle mücadele, suç işlemeye meyilli kişilerin caydırılması ve aranan kişilerin yakalanması amacıyla düzenlendi.

Mersin merkezinde bulunan 30 günübirlik tesisi ve bu tesislere bağlı 130 evi kapsayan denetimler sırasında, çeşitli suçlardan hüküm giymiş olan toplam 17 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, mevzuata aykırı hareket eden tesislere 149 bin 200 lira idari para cezası kesildi.

Polis ekiplerinin yaptığı bu operasyon, suçla mücadele ve kamu düzeninin korunması amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER