© Baykuş Haber

Mersinde okul önlerinde güvenlik tedbirleri arttırıldı

MERSİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNCE, KENTTEKİ 554 OKULUN ÇEVRESİNDE VE OKUL GÜZERGAHLARINDA EMNİYET TEDBİRLERİNİN ARTTIRILARAK, DENETİMLERİN SIKLAŞTIRILDIĞI BİLDİRİLDİ.

Mersin Emniyet Müdürlüğü, kent genelindeki 554 okulun çevresinde ve okul güzergahlarında güvenlik tedbirlerini artırdı ve denetimleri yoğunlaştırdı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamını sürdürebilmesi için önlemler alındığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, özellikle ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin uyuşturucu maddelere, terör örgütlerine ve asayiş suçlarına karşı korunmasının önemli olduğu belirtildi. Bu nedenle, eğitim-öğretim yılının güvenli bir şekilde geçirilmesi için 554 okulun çevresinde ve okul güzergahlarında emniyet tedbirlerinin artırıldığına dikkat çekildi.

Tedbirler kapsamında 1,350 polis memurunun görev aldığı belirtilirken, okul servis araçları, çevredeki parklar ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, kahvehaneler, internet kafeler ve elektronik oyun salonlarının denetlendiği ifade edildi. Bu sayede öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında bulunmalarının sağlanması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER