© Baykuş Haber

Mersinde Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı düzenlendi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ORGANİZASYONUNDA 'SAĞLIK VE ENGELLİ POLİTİKALARI ÇALIŞTAYI' DÜZENLEDİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda ’Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı’ düzenledi.


Vatandaşların hayat kalitesini artırmak, farklı kesimlerin sesi olmak, ihtiyaçlarına kulak verebilmek ve daha erişilebilir hizmetler sunmak hedefiyle gerçekleştirilen çalıştayda; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Tabip Odası, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin Barosu, Mersin Üniversitesi, oda, dernek ve federasyondan temsilciler yer aldı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmetlerini anlatan videonun izletilmesiyle başlayan çalıştay, 2 oturumda gerçekleştirildi.


2025-2029 yıllarını kapsayacak stratejik plan çalışmalarının temeli oluşturuldu


İlk oturumda oluşturulan yuvarlak masa etrafında katılımcılar; ‘Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği’ , ‘Yerel Yönetimlerde Halk Sağlığı’, ‘Yerel Yönetimlerde Engelli Politikaları’, ‘Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri’ ile ‘Yerel Yönetimlerde Engelli Hizmetleri’ konu başlıklarını tartıştı. Sağlıklı yaşam ve koruyucu sağlık hizmetleri, erişilebilirlik, sosyal yardımlar, psiko-sosyal ve rehabilitasyon merkezlerinin yanı sıra farkındalıkların daha çok artırılması için ulaşım, istihdam, eğitim gibi alanlarda yapılması gerekenler konuşuldu. Büyükşehir Belediyesinin 2025-2029 yıllarını kapsayacak stratejik plan çalışmalarının da temelini oluşturacak çalıştayın ikinci oturumunda ise katılımcılar konu başlıkları hakkında yaptığı değerlendirmelerle ilgili sunum yaptı.


"Çalıştayda, toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini aldık"


Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, çalıştayı 2025-2029 yıllarını kapsayacak stratejik plan çalışmalarının temellerini oluşturmak için düzenlediklerini ifade etti. Çalıştayı, kentte yaşayan toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini almak, şeffaf, ulaşılabilir ve kaliteli belediyecilik hizmetleri sunmak amacıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Atila, "Bu yüzden kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını, üniversitelerimizi, akademisyenlerimizi, muhtarlarımızı, odalarımızı ve değerli Mersin halkını temsil etmek üzere katılımcılarımızı çağırdık" dedi.


"Belediyelerin yaptığı her hizmet bir halk sağlığı hizmetidir"


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında Prof. Dr. Caferi Tayyar Şaşmaz da çalıştayı olumlu karşıladığını belirterek, Büyükşehir Belediyesinin hizmet politikalarını bu çerçevede oluşturmasının oldukça kıymetli olduğunu dile getirdi. Masalarında Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığıyla ilgili çalışmalarını değerlendirdiklerini aktaran Şaşmaz, "Belediyelerin yaptığı her hizmet bir halk sağlığı hizmetidir. İnsanların rahatlıkla egzersiz yapabileceği, yürüyebileceği alanların oluşturulması, kent içinde sağlıklı, hijyenik su içme noktalarının şebeke suyu içme noktalarının oluşturulması, umumi tuvaletlerin oluşturulması, kanalizasyon hizmeti, sağlıklı yaşam merkezlerinin ilçelerde yaygınlaştırılması; hepsi bir halk sağlığı hizmetidir" diye konuştu. Şaşmaz, toplum ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yeni ihtiyaçların tespit edilmesi için çalıştayların önem taşıdığını vurguladı.


Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği Başkanı ve Türkiye Otizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Fulya Aslan ile Mersin Engelli Sanatçılar Derneği Başkanı Erol Altıntaş da çalıştayı oldukça başarılı bulduklarını kaydettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER