© Baykuş Haber

Mersinde spor okulları ve engelsiz spor okullarının açılışı yapıldı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NIN 81 İLDE DÜZENLEDİĞİ 'SPOR OKULLARI VE ENGELSİZ SPOR OKULLARI'NIN MERSİN AYAĞI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI.

Mersin'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları' törenle açıldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, sporcular ve ailelerinin katıldığı törende konuşan Müdür Ökkeş Demir, 5-18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik 79 farklı tesiste 35 farklı branşta spor faaliyetlerinin yapılacağını belirtti.

Demir, "Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları, çocukları spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, spor alışkanlığı kazandırmak ve yetenekli sporcuları Türk sporuna kazandırarak güçlü bir spor alt yapısı oluşturmayı amaçlıyor. Bu yıl 65 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Spor sadece fiziksel sağlık için değil, zihinsel ve psikolojik gelişim için de önemlidir. Bu nedenle çocuklarımızı spor yapmaya teşvik etmeliyiz." dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan ise sporun sağlık, zihinsel gelişim ve kötü alışkanlıklardan uzak durma açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Mersin'de 100'den fazla spor tesisi bulunduğunu söyledi. Geçen yıl 50 binin üzerinde çocuğun spor okullarına katıldığını belirten Vali Pehlivan, bu yıl ise 65 bin başvuru olduğunu ifade etti. Sporu desteklediklerini ve sporun bir yaşam tarzı haline gelmesini teşvik ettiklerini belirtti.

Törende çeşitli branşlarda başarı elde eden sporculara ödüller verildi ve gösteriler sunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER