© Baykuş Haber

Mersinde Sürdürülebilir şehircilik için işbirliği protokolü imzalandı

MERSİN KENT KONSEYİ İLE ODTÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞBİRLİĞİNDE ‘TANITIM BULUŞMASI VE İŞBİRLİĞİ' PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Mersin Kent Konseyi ve ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi, "Tanıtım Buluşması ve İşbirliği" protokolünü imzaladı. İmza töreninin açılışını Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu gerçekleştirirken, ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, protokolün oluşturulma ve imzalanma nedenleri hakkında bilgi verdi.

Mersin'de toplumsal değer oluşturmanın her geçen gün daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Tuğcu, işbirlikleri ve yenilikçi çalışmalarla daha yaşanabilir bir dünya için çalıştıklarını ifade etti. İşbirliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tuğcu, katılan tüm paydaşları Mersin'in önemli dinamikleri olarak gördüğünü dile getirdi.

Prof. Dr. Barış Salihoğlu ise protokolün gerçekleşirken iki ana prensibi ön planda tuttuklarını belirtti. İlk prensip olarak, Mersin'in iklim dostu bir şehir olma hedefi doğrultusunda, sürdürülebilir şehircilik ilke ve stratejilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. İkinci olarak da Mersin'in bir deniz şehri olduğunu ancak deniz kaynaklarından yeterince faydalanılamadığını ve deniz ekosistemini koruma sorumluluğunun yerine getirilmediğini belirten Salihoğlu, bu konulara odaklanacaklarını dile getirdi. Protokol kapsamında Kent Konseyi ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER