© Baykuş Haber

Mersinde Temiz Akdeniz, Temiz Mersin paneli

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE, 'DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ' ÇERÇEVESİNDE ‘TEMİZ AKDENİZ, TEMİZ MERSİN’ PANELİ İLE ‘TEMİZ AKDENİZ İÇİN EKOSİSTEM TABANLI İZLEME VE YÖNETİM PLANI KAPANIŞI VE FAZ 1 UYGULAMA PROJESİ’NİN LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü vesilesiyle "Temiz Akdeniz, Temiz Mersin" paneli düzenleyerek "Temiz Akdeniz için ekosistem tabanlı izleme ve yönetim planı"nın kapanışını ve faz 1 uygulama projesi lansmanını gerçekleştirdi. Etkinlik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in açılış konuşmasıyla başladı. Panel, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Mersin İl Müdürlüğü ve Mersin Liman Bölge Başkanlığı işbirliğiyle düzenlendi ve Akdeniz Körfezi'nin mevcut kirlilik durumu ile Mersin'in deniz kirlilik haritası gibi konular ele alındı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, projenin amacının Mersin denizinin güncel durumunu ve deniz kirliliğinin tehdit oluşturup oluşturmadığını tespit etmek olduğunu belirtti. Aynı zamanda Mersin'in denizle daha uyumlu bir şekilde yaşamasını ve herkesin denizin her santimetrekaresinden faydalanabilmesini hedeflediklerini vurguladı.

Kirliliğin sadece Mersin'in değil, aynı zamanda bölgesel ve uluslararası bir sorun olduğunu dile getiren Halisdemir, deniz kirliliğini kaynağında önlemeye çalıştıklarını ve Mersin Limanı'na gelen gemilere kirliliğe taviz verilmeyeceğini açıkladı.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, iklim değişikliğinin özellikle Doğu Akdeniz için ciddi sonuçlar doğurduğunu ve bu değişikliklerin yangınlar gibi afetlere neden olduğunu ifade etti. Deniz seviyelerinin yükselmesi, kuraklık, aşırı sel ve yağışlar gibi olayların bölgeye etkisi üzerinde durdu.

Panelde daha sonra Mersin için beklenen tehlikeler, çevre faaliyetleri ve gemi trafiğinin çevreye etkileri gibi konular ele alındı. Çevre ve denizlerin korunması için bilinçlendirme ve önlem alma çabaları sürdürülmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER