© Baykuş Haber

Mersinliler temiz bir çevre için yürüdü

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇEVRE HAFTASI ÇERÇEVESİNDE FARKINDALIK OLUŞTURAN BİR ETKİNLİĞE DAHA İMZA ATTI. BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN, ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN ÇEVRE YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında çevre bilincini artırmak amacıyla bir çevre yürüyüşü düzenledi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Mezitli Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Dursun ve diğer yetkililerin yanı sıra doğa dostları da yer aldı. Yürüyüşte çevre dostu mesajlar içeren dövizler taşındı ve şarkılar eşliğinde renkli görüntüler oluştu. Yürüyüş, Kerim Avşar Parkı'nda sona erdi. Parkta gübre ve bitki yetiştirme kitleri ile atık yağ toplama stantları kuruldu ve çevre konulu broşürler dağıtıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çevre bilinci oluşturmanın eğitimle mümkün olduğunu vurgulayarak, temiz ve yeşil bir Mersin hedeflediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ise Dünya Çevre Günü çerçevesinde çevre bilincini artırmak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirtti ve katı atık konusunda il genelinde vahşi depolamaya son verdiklerini ifade etti.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü farkındalık günü olarak kutlamayı amaçladıklarını söyledi. Başkanları tarafından çevre konularına duyarlılık gösterilen Mersin'de çevreye zarar vermeden mücadele ettiklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER