© Baykuş Haber

Merve Dinçel: “Kariyerimin ikinci altın madalyasını Baküde elde etmek önemliydi”

AZERBAYCAN'IN BAŞKENTİ BAKÜ’DE DÜZENLENEN DÜNYA TEKVANDO ŞAMPİYONASI’NDA ALTIN MADALYA KAZANAN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KULÜBÜ (İBBSK) SPORCUSU MERVE DİNÇEL, BAKÜ HALKININ KENDİLERİNE OLAN İLGİSİNDEN MEMNUN KALDIĞINI DİLE GETİREREK, “KARİYERİMİN İKİNCİ ALTIN MADALYASINI BAKÜ’DE ELDE ETMEK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ” DEDİ.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Merve Dinçel, Bakü'deki deneyiminden ve desteklerden memnuniyetini dile getirdi. Dinçel, kariyerinin ikinci altın madalyasını Bakü'de kazanmanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Başarılarını olimpiyatlarda da sürdürmeyi hedeflediğini belirten genç tekvandocu, geçen sene Avrupa şampiyonu olduğunu ve bu yıl da dünya şampiyonu olarak başarısını artırdığını söyledi. Azerbaycan'ın sıcak atmosferini ve Bakü halkının ilgisini vurgulayan Dinçel, Bakü'de altın madalya kazanmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Dünya şampiyonasının finalinde Taylandlı bir rakiple karşılaştığını ve bu deneyimin kendisi için onur verici olduğunu belirten Merve Dinçel, rakibiyle saygı çerçevesinde bir mücadele sergilediğini söyledi.

Son iki turnuvadan altın madalyayla dönmesinin olimpiyat sıralamasında önde olmasını sağladığını belirten sporcu, olimpiyatlarda başarılı olmayı hedeflediğini dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nde olmaktan memnun olduğunu ve bu kulüp içinde kendisine büyük destek verildiğini belirten Dinçel, bu ekiple olimpiyatlara gitmenin kendisi için büyük bir şans olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER