© Baykuş Haber

MESKİ, 1 yılda yaklaşık 10 kWh elektrik üretti

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MESKİ), ÇATI TİPİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ (GES) VE BİYOGAZ ENERJİ SANTRALLERİNDEN 1 YILDA 65 BİN 939 HANENİN BİR AYLIK ELEKTRİK İHTİYACINA EŞDEĞER, TOPLAM 9 MİLYON 890 BİN KWH ENERJİ ÜRETTİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi konusundaki çalışmalarının sonuçlarını paylaştı. MESKİ, Çatı Tipi Güneş Enerji Santralleri (GES) ve Biyogaz Enerji Santralleri aracılığıyla 1 yıl içinde toplam 9 milyon 890 bin kWh enerji üretti. Bu enerji miktarı, 65 bin 939 hanenin bir aylık elektrik ihtiyacına eşdeğerdir.

MESKİ Genel Müdürlüğü, enerji tasarrufuna ve yenilenebilir enerji kullanımına verdiği önemi vurgulayarak bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. Güneş enerjisi gibi temiz ve sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çatı tipi güneş enerji santralleri kurdu. Toroslar, Tarsus ve Yenişehir ilçelerindeki su depolarındaki bu santraller, toplamda 2.82 MWp gücündedir. Ayrıca, atıksu arıtma tesislerinde bulunan biyogaz enerji santralleriyle de enerji tüketiminin bir kısmını yenilenebilir kaynaklardan karşılayarak enerji verimliliğini artırmayı hedefliyorlar.

2022 yılında üretilen 9 milyon 890 bin kWh elektrik, yaklaşık 65 bin 939 hanenin bir aylık elektrik tüketimine denk geliyor. Bu sayede 4 bin 866 ton karbondioksit salınımı önlenmiş ve 11 bin 840 ağacın hayatı korunmuş oldu. MESKİ, çevre dostu uygulamalarıyla hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de çevreye katkıda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER