© Baykuş Haber

MESKİ, dijital dönüşümle doğaya katkı sağlıyor

MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (MESKİ), BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (BYS) ENTEGRASYONLU DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRİYOR. AKILCI VE DOĞA DOSTU ÇALIŞMALARI UYGULAMAYA GEÇİREN MESKİ, DİJİTAL DÖNÜŞÜM SAYESİNDE HEM SÜRECİ HIZLANDIRIYOR, HEM DE KAĞIT İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİYOR.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) entegrasyonlu dijital dönüşüm projelerini hayata geçiriyor. Akılcı ve doğa dostu çalışmaları uygulamaya geçiren MESKİ, dijital dönüşüm sayesinde hem süreci hızlandırıyor, hem de kağıt israfının önüne geçiyor.


Son teknolojiyi kullanarak çevre dostu çalışmalara imza atan MESKİ, atıkları azaltarak yenilenebilir enerji kullanımına, enerji verimliliğine, su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir geleceğe katkı sunuyor. MESKİ Bilgi Yönetim Sistemi sayesinde, belgelerin direkt akışa sunulmasıyla zamandan ve maliyetten tasarruf sağlanıyor. İmzalanan tüm belgeler dijital arşive gönderilerek, elektronik ortamda erişilebilir olurken, MESKİ personeli de belgelere içeriğine göre rahatlıkla ulaşılabiliyor. İzin alan ve tüm onaylayanların sürece dahil edildiği, gerekli mesaj (SMS) ve e-posta gönderimlerinin sürece bağlı olarak işletildiği uygulama ile yılda ortalama 40 bin izin evrakının çıktısı alınmıyor. MESKİ’nin kağıt israfını ortadan kaldırdığı uygulamasıyla, 400 kartuşun üretiminde kullanılan petrol ürünleri ve kimyasalların oluşturduğu çevre kirliliği de önlenmiş oluyor.



Dijital dönüşümle atıklar azalıyor, su kaynakları korunuyor


MESKİ, dijital dönüşümle atık azaltma, yenilenebilir enerji kullanımı, enerji verimliliği, su kaynaklarının korunması gibi doğaya birçok katkı sunuyor. Teknolojide yeşil dönüşümü benimseyen MESKİ, dijital dönüşümleri hayata geçirerek atıkları azaltmaya, yenilenebilir enerji kullanımına, enerji verimliliğine, su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir bir geleceğe destek veriyor.



"Uygulama sayesinde çevre kirliliğini önlüyoruz"


MESKİ Bilişim Teknolojileri Şube Müdürü Ali Osman Doğansoy, teknolojiyi en etkili şekilde kullanıp, dijital dönüşümle doğaya katkı sunduklarını belirtti. Biyometrik imza, dijital arşivleme, e-imza veya SMS ile onaylama gibi dijital araçlarla, zamandan ve maliyetten tasarruf sağladıkların ifade eden Doğansoy, "Uygulama sayesinde çevre kirliliğini önlüyoruz. Yılda ortalama 40 bin evrak çıktısı almayarak, yaklaşık 400 kartuşun üretiminde kullanılan petrol ürünleri ve kimyasalların oluşturduğu çevre kirliliğini de önlemiş oluyoruz. İleri teknolojileri daha da yaygınlaştırarak hizmet kalitesini yükseltmeyi planlıyor ve bu süreçte çevreye olan katkıların daha da artırılmasını hedefliyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER