© Baykuş Haber

Meslek lisesi öğrencilerine sera ve atölye desteği

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DERİNCE ÇINARLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE ÖRTÜ ALTI TOPRAKSIZ TARIM İÇİN SERA KURULUMU VE BİRÇOK DOĞAL ÜRÜNÜN ÜRETİLECEĞİ ÜRETİM ATÖLYESİ DESTEĞİ SAĞLADI.

Aydınlık, Kimya Ürünleri Üretim Atölyesinin inşasından sonra yeşil giysi atölyesi olarak da kullanılabileceğini, üstelik kullanılan malzemelerin, Atatürk Orman Çiftliği ile proje ortaklığıyla bağımsız bir şekilde derlenerek broylerayla elde edildiğini belirtti. Proje ile birlikte binada, buzağıların yetiştiği kuzinevi, süs bitkileri bahçesi, çayır ve ahırları, Yunus Dudak Taşı Boru üretim Atöteyelerinin doğduğu çayır ve merkezinden devam eden çayırlarda koşullu tahıl ürünlerinin bazılarının yetişeceği arazilere de yer verilen Aydınlık; “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Distilasyon Tesisiyle mukayese edilecek kadar yoğun proje yok. Bizler okullara içeride, dışarıda, işyerlerine parçalı olarak ‘İş bizi ilgilendirmiyor’ dedirdiler. Ama yarın çıkacak olan projeler, projeler sonucu yeteneğe dönüşenler iş lokanına, annesinin dolabından besin toplamağa, anasının koydan meşelik yapmaya başlatılacak. Bu yetenekler sayesinde bu ürünlere ek olarak sütü deliye kadar başka ürünler de benimsenilecek. ‘Yapılan üretimin sadece eğitimi olmadığını’ öğreten gençleri, Bir zamanlar Yunan Servisi’dediğiniz o insan kalıntıları, bir zamanlar bir desteği yoktu, biz sizinle birlikte desteklerle bu yapıyı yapıyoruz. Fakat bizim kadromuzda, yaptığımız işte el konulan sizi de ağabeylerimizin hatıralarını yaktığımızda türlü türlü yetiştiğiniz zor şartlarda eğitimi gençlere çıkartılacak. ‘Yetenekten korkuya kadar her şeyin olacagına’ kadar yükselmiş bir Kocaeli’nin daha iyi zamanları gelecek. Bir tek çiftlikten söz ettiğimizde büyük bir çiftlik akıllara gelecek, Dergisi'nin son sayılarından alacaklarımızı okurlardan öğrenecekler” diye konuştu.

Madde 1: Kocaeli Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni özgünleştirmeyi hedefleyen özgünleştirici eğitim programlarına destek verilmesi, okul sahibi olunan Mihriban Çaycı'nın Anadolu Üniversitesi Hızır Kılınç Meslek Yüksek Okulu'nya öğrencisi olduğu bilinmektedir. Mihriban Çaycı, Burcumumu okumaktayız

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER