© Baykuş Haber

Mesleki Gözlem Süreci ile geleceklerine daha net karar veriyorlar

(ORTADAKİ) MESLEKİ GÖZLEM SÜRECİ HAKKINDA KONUŞAN ESKİŞEHİR ÇAĞFEN KOLEJİ KURUCU TEMSİLCİSİ BAŞKANI SERKAN ZENGİN, “MESLEKİ GÖZLEM SÜRECİ, YANİ BİR NEVİ ASLINDA HALK ARASINDAKİ ADI STAJ PROGRAMI. 9, 10 VE 11. SINIFLARDA TÜM LİSE ÖĞRENCİLERİNE ZORUNLU OLARAK MESLEKİ GÖZLEM UYGULAMASI BAŞLATTIK BU SENE YANİ STAJ UYGULAMASI BAŞLATTIK. BUNUNLA BERABER ÖĞRENCİLERİN İLERİDE OLMAK İSTEDİKLERİ YAPMAK İSTEDİKLERİ MESLEĞİ ŞİMDİDEN DENEYİMLERİNİ, ŞİMDİ O MESLEKLE İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ OLMALARINI VE YAŞAMIN İÇİNDE ÇALIŞMAK NE DEMEK İŞ HAYATI NE DEMEK ŞİMDİDEN DENEYİMLERİNİ SAĞLADIĞIMIZ BİR UYGULAMA. BU UYGULAMAYI GEÇEN SENE SADECE GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERDE BAŞLATMIŞTIK GELEN OLUMLU DÖNÜŞLERDEN SONRA BU YIL TÜM 9, 10 VE 11. SINIFLARDA YÜRÜRLÜĞE KOYDUK" DEDİ

Eskişehir Çağfen Koleji, gelecekteki üniversite ve meslek seçimlerine daha net bir yol haritası çizebilmeleri için 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik "Mesleki Gözlem Süreci" projesini başlattı. Bu projede öğrenciler, belirledikleri meslek gruplarına dair erbaplarıyla 2 hafta boyunca çalışma fırsatı buluyorlar. Bu sayede lise öğrenimlerinin ardından üniversite ve meslek seçimlerini daha sağlam temellere oturtma şansı elde ediyorlar.

Eskişehir Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi ve Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şube Başkanı Serkan Zengin, projenin amacını açıklarken, öğrencilerin mesleklerini daha erken tanıma, iş dünyasını yakından deneyimleme ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını vurguladı.

Projeye dair geri dönüşlerin olumlu olduğunu belirten Zengin, gelecek yıllarda projeyi geliştirerek devam ettireceklerini ifade etti. Özellikle öğrencilerin daha hayatın farkında olduğunu ve iletişim yeteneklerinin geliştiğini söyledi.

Proje kapsamında öğrencilere, gelecekte deneyimlemek istedikleri meslekleri seçme fırsatı veriliyor. Her öğrenci, seçtikleri mesleklerle ilgili firmalarla eşleştiriliyor ve 2 haftalık staj süreci başlıyor. Bu süreç, öğrencilerin ileride yapmak istedikleri meslekleri daha yakından tanımalarına ve deneyimlemelerine yardımcı oluyor.

TÜGİAD koordinatörü Bengü Su Aydınoğlu ise projenin araştırma becerilerini geliştirdiğini ve iş dünyasını yakından tanımalarına yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, network açısından da kendilerini geliştirdiklerini ve bu deneyimin ilerideki iş hayatlarına katkı sağladığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER