© Baykuş Haber

Metrobüs yollarında asfalt eridi; ikinci çalışma başladı

Melihcan ÇALIŞKAN - Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL(DHA) - İSTANBUL’da metrobüs yollarında bozulmalar meydana geldi. Mevcut yolda özellikle, Okmeydanı-Perpa kısmında yıpranan asfaltın çukurlaşmalar oluşturduğu, metrobüslerin yıpranmış yollardan geçişleri sırasında sallandığı görüldü. İBB’den metrobüs yollarında ’Beyaz Yol’ uygulamasıyla ikinci çalışmanın başladığını açıklarken ”Beton dökümünün olduğu istasyon, çalışma güzergahında 36 saat kapalı kalacak. Metrobüs bu istasyonu tek yönde pas geçecek. Yolcular bir sonraki istasyondan ters istikamete ücretsiz şekilde geri dönüş yapabilecek. Bu durum metrobüs içinden anonslarla, istasyonlarda duyurularla yolculara hatırlatılacak. Duraklarda yönlendirme tabelaları olacak” denildi.

İstanbul'da metrobüs yollarındaki bozulmalar, özellikle Okmeydanı-Perpa bölgesinde asfaltın erozyona uğraması ve çukurlaşmaların oluşmasıyla dikkat çekiyor. Bu sorunlar metrobüs yolculuğunu zorlaştırıyor ve yolculardan şikayetler alınıyor.

Yolculardan Seher Özyurt, yoldaki iniş çıkışların ve sürekli kasis hissiyatının rahatsız edici olduğunu belirterek, yoğunluk ve trafik sıkışıklığının azaltılmasının önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca, yolculardan Serhat Çelik, metrobüsün belirli noktalarda sarsıntı yaşattığını ve yol bakımının gerekliliğini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metrobüs yollarındaki sorunları çözmek amacıyla 'Beyaz Yol' projesini hayata geçiriyor. Cevizlibağ-Yenibosna arasındaki bölümün tamamlandığını ve Zincirlikuyu-Şehit Mustafa Cambaz ile Beylikdüzü Son Durak-İBB Sosyal Tesisleri güzergahında çalışmalara başlandığını açıkladı. Bu proje ile metrobüs yolunun 21 yıl boyunca bozulmayacağı ve yıllık bakım maliyetlerinin ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Açıklamada, 'Beyaz Yol' ile kaplanacak bölgelerdeki istasyonların 36 saat boyunca kapatılacağı ve metrobüsün bu istasyonları tek yönde pas geçeceği ifade ediliyor. Yolcuların ters istikamete ücretsiz olarak geri dönebilecekleri ve bu durumun anonslarla ve tabelalarla duyurulacağı da belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER