© Baykuş Haber

Mezitlide öğrenim yardımı başvuruları başladı

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE MEZİTLİ BELEDİYESİ TARAFINDAN HER YIL DÜZENLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖĞRENİM YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI. 5 BİN 500 TL OLARAK BELİRLENEN ÖĞRENİM YARDIMI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 31 EKİM 2023 SALI GÜNÜ OLDUĞU DUYURULDU.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen öğrenim yardımı başvuruları, Mersin'in merkez ilçesi Mezitli Belediyesi tarafından yeniden başlatıldı. Bu yıl da öğrencilere destek olmak ve maddi zorluklarla karşılaşmamalarını sağlamak amacıyla başlatılan öğrenim yardımı başvuruları için son tarih 31 Ekim 2023 Salı olarak belirlendi.

Mezitli Belediyesi, öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmayı ve öğrenim sürecinde finansal sıkıntılar yaşamamalarını sağlamayı hedefliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenim yardımı başvuruları büyük ilgi görüyor. Belediye tarafından yapılan duyuruda, öğrenim yardımının miktarının 5 bin 500 TL olduğu ve başvuruların kabul edilmeye başladığı ifade edildi.

Başvurular için gerekli belgeler, nüfus cüzdan fotokopisi, ÖSYM yerleştirme sınavı sonuç belgesi, kayıt yaptırılan üniversiteden veya internet üzerinden alınan öğrenci belgesi, aile nüfus kayıt örneği ve öğrenci adına açılan IBAN numarasını gösteren banka belgesi şeklinde sıralandı.

Başvuru detayları da paylaşılan duyuruda, "Anne ve babadan en az birinin Mezitli'de ikamet etmesi ve 2023 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen yerleştirme sınavında devlete ait en az 4 yıllık bir yükseköğretim kurumuna (AÖF hariç) girmeye hak kazanan öğrenciler bu yardımdan faydalanabilecektir" denildi. Mezitli Belediyesi, öğrencilerin eğitim hayatını desteklemeye devam ederek toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER