© Baykuş Haber

Midyat’ta 3 farklı dine mensup vatandaşlarla bayramlaşma töreni

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde Müslüman, Süryani ve Ezidi din adamları ve vatandaşların katılımıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşatan Midyat'ta, farklı dinlere mensup insanlar bir araya gelerek bayramlaşma töreni düzenledi. Midyat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törende, Süryani ve Yezidi cemaatleri ile Müslümanlar bayramlarını birlikte kutladılar. Midyat Belediyesi Sosyal Tesisi'nde gerçekleşen etkinliğe, Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkan Vekili Hasan Özmen, İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, Süryani Metropoliti Samuel Aktaş, Midyat Kiliseleri Papazı İshak Ergün, siyasi temsilciler, iş dünyasından isimler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Ahmet Solmaz, farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşadığı Midyat'ta yılda 6 bayram kutladıklarını belirterek bu birlikteliği vurguladı. Süryani Mor Gabriel Manastırı Vakıf Başkanı Kuryakus Ergün ise Midyat'ın bu özelliğinin büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade etti ve bayramların bu şekilde devam etmesini temenni etti. İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur, farklı dine mensup insanların birbirlerinin bayramlarını kutlamalarının kıymetli olduğunu söyledi ve birliğin, dirliğin daim olması dileğinde bulundu.

Bayramlaşma programına katılanlar, Midyat'ın bu birlikteliğinin örnek olmasını dileyerek, bayramların dayanışma ve kucaklaşma zamanı olduğunu vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER