© Baykuş Haber

Milletvekili Karakoz, Köşkte kestane üreticileri ile buluştu

MİLLETVEKİLİ KARAKOZ, KÖŞK’TE KESTANE ÜRETİCİLERİ İLE BULUŞTU

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Köşk Gökkiriş Mahallesi'nde kestane üreticileri ile buluşarak sorunlarını dinledi. Karakoz, beraberindeki heyetle birlikte Gökkiriş Mahallesi'ndeki kestanelik mevkisine giderek Mahalle Muhtarı Süleyman Taç'tan ve üreticilerden bilgi aldı. Ayrıca, Gal Arılarının kestane ağaçlarına verdiği zararı yerinde inceledi.

CHP'li Karakoz, konu hakkında şunları söyledi: "Çiftçilerimiz uzun zamandır kestane ağaçlarındaki dal kanseri ile mücadele ediyordu, maalesef son iki yıldır da Gal Arıları ile mücadele etmeye başladılar."

Ayrıca, Tarım Bakanı'na çağrıda bulunarak şunları ekledi: "En başta Tarım Bakanına, sonrasında il ve ilçe müdürlüklerine sesleniyorum. Bir an önce bu Gal Arıları ile mücadelenin başlatılması ve sorunun hızla çözüme ulaştırılması gerekmektedir. Aksi durumda Gal Arıları daha fazla yaygınlaşırsa kestane üretiminin sonu gelebilir."

Karakoz, açıklamasını "Hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem de Aydın Milletvekili olarak bu konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Her platformda kestane üreticimizin bu sorununu dile getireceğim" diyerek tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER