© Baykuş Haber

Milletvekili Tutdere: “TMOnun fiyatları üreticiyi tatmin etmedi”

CHP ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE, TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ’NİN AÇIKLADIĞI HUBUBAT FİYATLARININ BEKLENTİLERİ KARŞILAMAKTAN UZAK OLDUĞUNU SAVUNDU.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı hububat fiyatlarını eleştirerek, fiyatların üreticilerin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu savundu. Tutdere, fiyatların geçen yıla göre arttığını ancak üreticilerin taleplerini karşılamadığını belirterek, tarım sektöründeki denge sorununa dikkat çekti.

Tutdere, “Fiyatlar geçen yıla oranla yüzde 36’ya varan artışlar gösterdi. Ancak üretici yüzde 36’lık artışa razı gösterilmeye çalışılırken makarna, bulgur, ekmek gibi mamullerde yüzde 215’lere varan artışlar yaşandı. Yani yine üreten değil, satan kazanıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ayrıca, Tarım sektöründeki karlılığın sürdürülebilmesi ve üretimin devam edebilmesi için adil bir fiyat politikasının gerekliliğine vurgu yaparak, TMO'nun açıkladığı fiyatların artan girdi maliyetlerine uygun olmadığını ifade etti. Üreticilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ve tarımsal üretimin sürdürülebilmesi için daha adil ve sürdürülebilir bir fiyat politikasının belirlenmesi gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER