© Baykuş Haber

Milli Eğitim Bakanı Özer, “Kütüphanesi olmayan okul, eğitim sistemimizde kalmadı”

MAHMUT ÖZER VE NABİ AVCI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kandilli Kız Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen Prof. Dr. Nabi Avcı Kütüphanesi açılış programına katıldı ve burada yaptığı konuşmada, "Kütüphanesi olmayan okul, eğitim sistemimizde kalmadı" dedi.

Üsküdar'daki Kandilli Kız Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kütüphane açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı da katıldı. Açılışta konuşan Bakan Özer, "Kütüphanesi olmayan okul, eğitim sistemimizde kalmadı. Sadece onu yapmadık, aynı zamanda da, okullarımızdaki kitap sayısını da ciddi şekilde arttırdık" dedi.

Özer ayrıca, "Projeye başladığımız zaman Türkiye'deki okullarda kitap sayısı 28 milyondu. Şu anda 118 milyon 40 bine ulaştı. Eskiden gençlerimizin, çocuklarımızın erişemediği kitaplar artık okullarında hazır olarak onları bekliyor. Bir de, özellikle belli kesimler tarafından gençlerimizle ilgili kullanılan ifadelerin bu vesileyle reddini yapmış olayım. Çocuklarımız deist oldu, şu oldu bu oldu şeklinde gençlerimizle ilgili çok fazla şikayet var. Tam tersine bunları diyenler deist oldu. Benim gözlemim bu şekilde. Gençlerimizle ilgili Allah'a şükür hiçbir problem yok" şeklinde ifadeler kullandı.

Bakan Özer, öğretmenlerin özellikle Covid-19 pandemisi sırasında ve deprem gibi acil durumlarda üstün bir fedakarlık gösterdiğini ve bu süreçlerde sahada aktif olarak yer aldıklarını da vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER