© Baykuş Haber

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Bayburt Belediyesini ziyaret etti

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, BAYBURT BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bayburt'a yaptığı ziyaret kapsamında Bayburt Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Tekin, beraberindeki heyetle birlikte Başkan Pekmezci'nin makamına geçti.

Ziyaret sırasında Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur ve İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de hazır bulundu. Belediye Başkanı Pekmezci, Milli Eğitim Bakanı Tekin'i Bayburt'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Pekmezci, aynı zamanda bu yıl 17-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 27. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri'ne Bakan Tekin'i davet etti. Şehrin tarihine ve kültürüne vurgu yaparak, Dede Korkut'un Bayburt ile özdeşleştiğini ve UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsili Listesi'ne dahil edilmesinin önemini aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin ise Dede Korkut adına düzenlenen uluslararası şölenlerin Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağladığını ifade etti. Ziyaret sırasında Bakan Tekin, Belediye Şeref Defteri'ni imzaladı ve Başkan Pekmezci tarafından çeşitli hediyelerle onurlandırıldı.

Ziyaretin ardından Bakan Tekin, programını Bayburt'taki diğer siyasi teşkilatlar ve emekli öğretmenler ziyareti ile sürdürdü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER