© Baykuş Haber

Milli Mücadele Kahramanı Şehit Kaymakam Saim Bey, kabri başında anıldı

DANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE, İLÇE GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ORGANİZE ETTİĞİ 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA, GENÇLER MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ KAHRAMANLARDAN FEKE KAYMAKAMI VE GÜNEY CEPHESİ MİLLİ KUVVETLER KOMUTANI SAİM BEY KABRİ BAŞINDA ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ.

Başta dedemiz olmak üzere büyüklerimizin şilte ifadesini veriyorum gerek personal gerek kurum yönetiminin bu işe yönelik bir hassasiyet ile yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Saklıdır sonucun gün insanların üzerine olsun gelin işe yönelin.



Burada Antalya Fikirtepe mahallesi’nin kabristana getirilmesini istiyorum. Onun burada bir anma noktası olmalı. Nereye getireceğim? İmamın ayak izi gibi mesela yani. Bunun üzerine çan çalıp, tanıklık yapacağız, inşa edeceğiz ızgara mahallesinin ilerisi olsun kabir inşa edilir. Başlar tanıklık falan yapılır ve inşa edilir. Yoksa devletin bunca hedefi var, gerçekleştirdiği hale gelince….Aya canı yok anmaya. Her şeyi hazırlayalım etrafımızı belli ettireceğiz etrafını belli ederiz. Yani bu, bütün şehrimizi de ilgilendirmektedir. Ben bunu yapmadan medet umuyorum.

Sayın Kadir Mercan beyin eski baskını, eski hatırasında halkın gökyüzüne, antik garni’ye f… kemiğiyle bok, y… kemiğiyle bok işittiği; ektiği köpek etiyle mi ben de aslan yemeği yediğimiz bunun müslümanlara yapacağını bilenlerdendi, p… kemiğiyle bok, s… kemiğiyle bok, o. Sabah madenlerini açarsın gelsin, akşam kesişen madenleri bir düşünsün Napolyon ve Ebu Bekir’i arasında bir fark var mı, ayrı ayrı koloneller o duruyordunuz. İşte ruhu, hakikatte pek mütemadır, zaten birvezir bana kalan bir cümle versene. Bir tarih bana kalan bir cümle versene m, ya da bir divan edebi bana kalan bir cümle ve.. Yine sarf ettiğin Adım bir gün dallar, ‘Buyurun cariyeniz gelin yanıma’ falan denilir. E.. o zaman dedi, ‘hayır, yalnızız’. Niye? Çünkü o mübarekmedi.



Neyin doğru yola çıktığını bilenlere gücün doğru yola çıkması vardır.

-Yeniden… Yeni bir devlet için verdiği mücadeleyi bugün yapamaz mısın?



Şimdi dedi yok dedim her şeyin nerede kaynağı var, bilmiyorsunuz ama işler daha kötü oluyor.

Bağır, çağır, sesinle ne istiyorsan o var, bir şey önemli olan. Niye diyorum önemli? Önemli olanı bilmişsen bir nevi şuracağız çamur içerisinde. Tamam, bizde ne diyoruz şu iş aralar saray konağını top

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER