© Baykuş Haber

Milli sporcu Çelik, 45 yıllık Türkiye rekorunu kırdı

AYDIN'DA EĞİTİM GÖREN MİLLİ ATLET MEHMET ÇELİK, YENİ BİR TÜRKİYE REKORU KIRDI. FRANSA'NIN FORBACH KENTİNDE DÜZENLENEN 'WORLD ATHLETİC BRONZ' KATEGORİSİNDE 800 METREDE YARIŞAN SPORCU, 1:47.21'LİK DERECESİ İLE 45 YILDIR KIRILAMAYAN TÜRKİYE REKORUNU KIRARAK 800 METREDE 1978'DEN BU YANA KIRILAMAYAN SERMET TİMÜRLENK'E AİT OLAN U23 TÜRKİYE REKORUNUN SAHİBİ OLDU.

Aydın'ın gururu Milli Atlet Mehmet Çelik, büyük bir başarıya imza attı. Fransa'nın Forbach kentinde düzenlenen 'World Athletic Bronz' kategorisinde 800 metre yarışına katılan Mehmet Çelik, 1:47.21'lik muhteşem derecesiyle 45 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu tarihe gönderdi. Bu rekor, 1978 yılından bu yana kırılamayan Sermet Timürlenk'e ait olan U23 Türkiye rekorunu da elinde bulundurdu.

Üniversite eğitimine Aydın'da devam eden milli sporcu Mehmet Çelik, yeni yılın başında Teksas'ta düzenlenen 'TTU Corky Classic NJCAA' yarışında da 1:48.23 dakikalık derecesi ile kendi rekorunu kırmıştı. Bu sayede hem salonlarda hem de pistte 800 metre rekorunun sahibi oldu. Mehmet Çelik, başarılarıyla Aydın ve Türk atletizminin gururu olmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER