© Baykuş Haber

Minik öğrenciler Hersek Lagününe hayran kaldılar

İSTANBUL TEVFİK FİKRET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİ, ALTINOVA HERSEK LAGÜNÜ’NÜ ZİYARET EDEREK KUŞLARA HAYRAN KALDILAR.

İstanbul Tevfik Fikret İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, Yalova'nın güzelliklerini keşfetmek için keyifli bir gezintiye çıktılar. Bu özel günlerinde "Flamingo Sınıfı" olarak anılan öğrenciler, özel flamingo şapkaları ve tişörtleri ile Hersek Lagünü'ne renk kattılar ve kuşları yakından görmek için sabırsızlanıyorlardı.

İstanbul Tevfik Fikret İlkokulu'nun enerjik öğrencileri, Altınova Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi'ni ziyaret etti. Hersek Lagünü, Türkiye'deki tek tapulu göl olma özelliği taşıyor ve doğal güzellikleriyle ünlü. Öğrenciler bu muhteşem doğa harikasını keşfetme fırsatı buldular ve Lagünü daha yakından tanıma şansını elde ettiler.

Öğrenciler, merkezde bulunan Kuş Müzesi'ni de gezerek Hersek Lagünü'nde yaşayan kuşlar ve Yalova'daki kelebekler hakkında bilgi edindiler. Ayrıca, 7 katlı asansörlü Kuş Gözlem Kulesi'nde lagündeki kuş türlerini izleme imkanı buldular. Bu etkileyici deneyim sonunda, Türkiye'nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa Pasaportunu alarak keyifli bir günü tamamladılar.

Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül ve Altınova Belediyesi Hersek Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi Görevlisi Alihan Sevinç, öğrencilere Hersek bölgesi ve doğal yaşam hakkında bilgiler verdi. Altınova Belediyesi, minik öğrencilere hediyeler sunarak bu güzel günü unutulmaz kıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER