© Baykuş Haber

Minik öğrenciler organik tarımı öğreniyor

ERZİNCAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ ORGANİK TARIM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLİYOR

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul öğrencilerine organik tarım konusunda bilgi vererek doğa ve çevre bilincini artırmayı amaçlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Çayırlı Harmantepe İlkokulu ve Ortaokulu'nda organik tarım eğitimi veriliyor.

Eğitimlerde öğrencilere organik tarımın prensipleri, organik ürünlerin tanınması ve sağlık açısından önemi gibi konular aktarılıyor. Ayrıca, organik tarımda tüketici bilincinin oluşturulması ve organik ürünlerin etiketlerine, logolarına ve sertifikalarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Eğitim sonrası öğrenciler, "Organik Tarım Gönüllüsü" unvanını alarak bu alanda bilinçleniyorlar.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu eğitimlerle sağlıklı nesiller yetiştirmeyi ve organik tarımın yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Organik tarımın doğa ve çevre koruma açısından önemine dikkat çekerek öğrencilere bu alandaki bilinç kazandırma amacı güdülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER