© Baykuş Haber

Minik öğrencilerin gösterisi yoğun ilgi gördü

BİLECİK BELEDİYESİ TÜRKAN SAYLAN, ZÜBEYDE HANIM VE SABİHA GÖKÇEN ÇOCUK SOSYAL TESİSLERİNDE EĞİTİM ALAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLERİN SUNDUĞU GÖSTERİ İZLEYENLER TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İZİN VEREN HÂKİM MİRAS İÇİN İŞBİR’DE GÖBEKLİ ŞEYH ESERİ!

Bilecik Belediye Başkanı Vülkün Mızrak Subaşı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde ilköğretim öğrencileri ile çalışan öğretmen ve çocukların, hem yaptığı gösteriyle hem eğitimlerinde öğretmenlerinin gözü ile Şeyh Edebali’yi günümüze uyarlamasından dolayı özellikle kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

Başkan V. Subaşı, “Çünkü ülkemizde 37 yıldır öğretime geç başlayan okullarımızda Edebali ağabeyinin çocuklarımız üzerine çalışması onların diğer çağdaş bilimle mücadele şekillerine de çok değişik bir bakışı getirmiştir.

Dediğimiz gibi burada bir ilahiyat öğretmeni ve bir anne, Şeyh Edebali heyaklanının çocukların gittiği yolu izlemiştir. Şabancı bir yabancı olarak göremeden Edebali ağabeyinin yolunu izlemiştir, Türkçe asrının ve Cumhuriyetimizin bir unsuru olarak kendini toplumun hizmetine koymuştur. Şeyh Edebali ağabeyinin hâlâ yaşayan Edebali merkezini gezmek ve değerlendirmek istiyoruz. Çünkü orada hangi zamanlarda hangi çağlarda Edebali ağabeyinin milli tespitlerden kaynaklanan bir doğuşunu, kültürünü öğreniyoruz. Biliyorsunuz Türk kültürü heyakla Türkçe’yi izlemiştir. Tekrar devam etmek isterim, Bilecik’te yapılan Edebali tesisi ile çocuklara Edebali’yi sanatı olarak tanıtabilmek istiyoruz. Ona örnek olmak için ona göre öğretmenlik yapmak istiyoruz” dedi.



MESLEĞİNA DOYSAYDIK

Zübeyde Hanım ve Sabiha Gökçen Çocuk Sosyal Tesislerinde devam eden farklı proje çalışmalarında katılan yazar ve eczacık Dulbak Gönül, “Mesleğine doyasaydık hayatı açık olabilir derler ama okudukça sanata özgü duygulara ancak ustalaşabildik. Bu nede yaprakları kimseyi mahcup etmeyecek şekilde ‘Zaman Yıldırım. Çellica Şenlikleri’ konulu bir kitap yazdım.” dedi.

DULBAK’A TEŞEKKÜRÜ GÖSTERDİLER

Başkan Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER