© Baykuş Haber

Minik öğrencilerin sınır ötesi eğitimi

TÜRKİYE’NİN SALGIN DÖNEMİNDE TANIŞTIĞI UZAKTAN EĞİTİM, SINIRLARI AŞTI. BURSALI ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ, E-TWİNNİNG PROJELERİYLE İSPANYA, İTALYA, ROMANYA VE GİBİ AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ YAŞITLARIYLA DERS ALIRKEN, PROJEYİ DE ORTAK AÇTIKLARI SANAL SERGİYLE TAÇLANDIRDI.

Türkiye'de başlayan uzaktan eğitim dalgası, sınırları aşarak farklı bir boyut kazandı. Bursa'daki bir anaokulu, E-twinning projeleri sayesinde İspanya, İtalya, Romanya ve diğer Avrupa ülkelerinden yaşıtlarıyla bir araya geldi ve bu projeyi bir sanal sergi ile taçlandırdı.

Avrupa ve Türkiye'deki okullar arasında işbirliğini artırmayı hedefleyen E-twinning topluluğu, bu kez ana sınıfı öğrencilerini bir araya getirdi. Makbule Atadan Anaokulu'ndaki öğretmen Filiz Derin, 17 meslektaşıyla birlikte İspanya, Romanya, İtalya, Litvanya ve Bulgaristan'dan öğretmenlerle bir araya geldi ve öğrencilerini sanal ortamda buluşturdu. Toplam 6 hafta süren etkinlikler boyunca öğrenciler, farklı kültürlerden gelen arkadaşlarıyla ortak bir proje üzerinde çalışmanın heyecanını yaşadılar.

Bu proje, minik öğrencilerin problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlarken, aynı zamanda bilimsel süreç becerileri kazanmış bir nesil yetiştirmeyi hedefliyor. Öğrenciler ve öğretmenler için son derece verimli ve keyifli bir deneyim olan bu proje, 6 farklı ülkeden öğrencilerin bir robot tasarlamasıyla sona erdi. Tüm bu etkinlikler, sanal sergi ortamında sergilendi. Uzak coğrafyalardan gelen minikler, eğitim aracılığıyla bir araya gelmenin sevincini yaşayarak bir başarıya daha imza atmış oldular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER