© Baykuş Haber

Minik şairler Muğlanın tarihini ve kültürünü şiirlere aktardı

ORTACA ŞEHİT ER GÜRSEL ÇELİK ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ MUĞLA'NIN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ ÖĞRETMENLERİ REHBERLİĞİNDE GEZİP GÖREREK ÖĞRENDİKLERİNİ GÖRDÜKLERİNİ VE DUYGULARINI "KALEM BENİM MUĞLA BENİM" ADLI ŞİİR KİTABINDA DİZELERE DÖKTÜLER.

Ortaca Şehit Er Gürsel Çelik Ortaokulu öğrencileri, Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerini öğretmenleri rehberliğinde gezip gördükleri deneyimlerini "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabında kaleme aldı. Öğrencilerin bu kitabı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'a takdim edildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Okur Gezer Yazar projesi kapsamında öğrenciler, birikimlerini kağıda dökerek şiirler yazdılar ve bu şiirleri kitap haline getirerek ilk yazarlık deneyimlerini yaşadılar. 2022-2023 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken Okur Gezer Yazar projesi kapanış törenine hazırlanılırken, proje ürünleri de sunuluyor.

Öğrenciler, şiir kitaplarını tanıtmak amacıyla Ortaca Şehit Er Gürsel Çelik Ortaokulu'ndan İl Müdürü Emre Çay'ı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında öğrenciler, "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabını İl Müdürü Emre Çay'a takdim ettiler. Ziyarete Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Topcu, Okul Müdürü Uzay Yeşil ve projeden sorumlu Türkçe Öğretmeni Zülküf Özçepik de eşlik etti.

İl Müdürü Emre Çay, minik şairlerle tek tek sohbet ederek yazılan şiirlerin çok kıymetli olduğunu belirterek öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti. Okur Gezer Yazar projesinin başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Çay, öğrencilerin kütüphanelerden yararlanma, okuma, araştırma, Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme yeteneklerini geliştirdiğini vurguladı.

Çay, "2021-2022 öğretim yılında başlayan Okur Gezer Yazar projesi, 2022-2023 öğretim yılında daha da genişleyerek öğrencilerin yazma becerilerini de ortaya koyduğu bir projeye dönüştü. Kütüphaneleri etkin bir şekilde kullanan, okuma ve araştırma yapmaktan keyif alan öğrencilerimiz, Muğla'nın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini gezip gördüler. Bugün burada ise bu öğrencilerimizin özgün eserlerini görmekten gurur duyuyoruz. Projeye emek veren tüm öğrencilere, öğretmenlere ve idarecilere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER