© Baykuş Haber

Minikler bu proje ile milli ve manevi değerleri öğrendi

TÜRKİYE'DE 14 ÖĞRETMEN TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN "MY DEAR COUNTRY" PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRENCİLERE MİLLİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER, EĞLENCELİ VE ÖĞRETİCİ ETKİNLİKLERLE ANLATILDI.

Türkiye'de 14 öğretmen tarafından gerçekleştirilen "My Dear Country" projesi, öğrencilere milli ve kültürel değerleri eğlenceli ve öğretici etkinliklerle anlatarak hayata geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde başlatılan bu proje, öğrencilere Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerin değerlerini, milli ve kültürel kimliği, birlik ve beraberliği öğretmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında, öğrencilere Türkiye'nin coğrafi konumu, tarihi eserleri, geleneksel oyunları, dansları, müzikleri ve daha birçok konu eğlenceli etkinliklerle anlatıldı. Projeye katkı sunan eğitimciler, bu etkinlikleri sınıflarında gerçekleştirdi ve öğrencilerin farklı kültürleri ve medeniyetleri anlamalarını teşvik etti.

Proje hakkında konuşan Ayşe Karademir Faiz, "Projemiz aracılığıyla öğrenci grubunun ülkesinin coğrafi, tarihi ve kültürel değerlerini tanımasını, kültürel ve tarihi miraslarına sahip çıkmasını, farklı kültürleri anlamasını ve saygı duymasını hedefliyoruz" dedi. Projede öğrenciler aktif katılım sağlayarak milli ve kültürel kimliklerini tanıyıp anladılar ve farkındalık geliştirdiler.

Ayşe Karademir Faiz, kültürel değerlerin bir milletin etiketi olduğunu vurgulayarak projenin bu değerleri benimsetmek ve yaymak amacıyla şekillendiğini söyledi. Proje, öğrencilere milli kimliklerini güçlendirmenin yanı sıra farklı kültürlere de açık olmalarını teşvik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER