Minikler yerli malı üretme ve tüketmenin önemini öğrendi
EğitimKONYAALTI BEDRİYE BİLEYDİ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ, TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI’NDA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE YERLİ MALI ÜRETMENİN VE TÜKETMENİN ÖNEMİNİ ÖĞRENDİ.
Konyaaltı Bedriye Bileydi İlköğretim Okulu öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda düzenlenen etkinlikte yerli malı üretmenin ve tüketmenin önemini öğrendi.
Yapılan etkinliklerle yerli malı üretim ve bilinçli kullanımının küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması hedeflenirken, etkinliklere Bedriye Bileydi İlköğretim Okulu Müdürü Nur Daryal, Müdür Yardımcısı Ezgi Durukan Yıldırımer, Hafize Işlak da katıldı.
Bedriye Bileydi İlköğretim Okulu öğretmeni Nurten Yurtkulu önderliğindeki birinci sınıf öğrencileri, Türk kültürüne ait eşyalardan oluşan bir köşe oluşturarak nostalji ortamı oluşturdu. Etkinlikte yöresel ürünler ve meyveler ikram edildi. Yerli malı üretimi ve tüketiminin artırılması, bilinçli tüketim, insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanmasını hedeflemek ve çocukları tutumluluk konusunda bilinçlendirmek amacıyla kutlanan Yerli Malı Haftasında çocuklar yerli ürünleri tadarak gönüllerince eğlendi.
Öğrenciler evlerinden getirdikleri birbirinden güzel yiyecekleri arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Çocukların yerli malı kullanımına özendirilmesi gerektiğini anlatan öğretmenler, yerli malı tüketiminin milli ekonomi için önemli olduğunu vurguladı.
İlginizi Çekebilir