© Baykuş Haber

MİT, Fethi Sekinin şehit olduğu saldırıyı organize eden teröristi Irakın kuzeyinde etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2017 yılında polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu İzmir Adliyesi saldırısının talimatını veren PKK/KCK'nın özel güçler sorumlularından "Alişer Çiya" kod adlı terörist Abdulkahar Karasaç'ı Irak'ın kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT, terörist Abdulkahar Karasaç'ın 2017 yılında İzmir Adliyesi'ndeki saldırının talimatını verdiğini tespit etti ve terörden arananlar listesinde gri kategoride yer aldığını belirledi. Ayrıca, Karasaç'ın örgütün sözde özel güç biriminde sorumlu bir pozisyonda faaliyet gösterdiği ve örgütün hava araçları geliştirme çalışmalarına katkı sağladığı da MİT tarafından doğrulandı. MİT, Karasaç'ı hedef listesine alarak sahadaki ajanlarla yakın takip altına aldı ve gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Karasaç, terör örgütünün sözde İstanbul özel güç yapılanmasında faaliyet gösterdikten sonra 2017'deki İzmir Adliyesi saldırısını planladı ve polis memuru Fethi Sekin'i şehit etti. Ardından Irak'ın kuzeyine kaçtı ve terör örgütünün Suriye ve Irak'ta havacılık birimi bünyesinde faaliyet yürüttü. Ayrıca, Karasaç'ın maket uçak ve dron saldırılarının da planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu biliniyor.

Güvenlik kaynakları, Türkiye Cumhuriyeti ve güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerde yer alan hiçbir teröristin MİT'ten kaçamayacağını ve dünya genelinde teröristlerin MİT tarafından izleneceğini ve bir gün mutlaka MİT tarafından adalet önüne çıkarılacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER