© Baykuş Haber

MMOdan havuz hijyeni ve bakımı uyarısı

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI (MMO) ANTALYA ŞUBE BAŞKANI PROF. DR. İBRAHİM ATMACA

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte siteler, turizm tesisleri ve su parklarının havuzlarını açacaklarını ve bu dönemde yoğunluk yaşanacağını belirterek, havuz hijyeni konusunda uyarılarda bulundu. Atmaca, havuz hijyeni için alınması gereken tedbirlerin, havuz kaynaklı mikrobik hastalıkların önlenmesinde hayati önem taşıdığını vurguladı.

Havuzların insan kaynaklı kirlilikleri barındırabileceğini belirten Başkan Atmaca, bu nedenle havuz hijyeni için gerekli önlemlerin mutlaka alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, havuzların bakımı konusunda da uyarılarda bulunan Atmaca, ekipmanların düzenli bakımının yapılması ve ana bakımların kullanım dönemi dışında gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Havuzlarda kullanılan kimyasalların ölçülerek, standartlara uygun şekilde kullanılmasının önemli olduğunu belirten Atmaca, otomatik dozajlama ve kontrol sistemlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sistemlerin kimyasalların insan faktöründen bağımsız olarak kullanılmasına olanak sağladığını ve işletme ekonomisi açısından da avantaj sağladığını ifade etti.

Ayrıca, havuz hijyeni için kullanılan kimyasalların doğru bir şekilde depolanması gerektiğini vurgulayan Atmaca, bu kimyasalların kapalı, kontrollü, kuru ve serin bir ortamda saklanması gerektiğini belirtti. Kimyasal buharların solunmasının tehlikeli olabileceğine dikkat çekti.

Başkan Atmaca ayrıca, havuz kullanımı sırasında kaçak akım korumalarının ihmal edilmemesi gerektiğini ve kullanıcı güvenliği için havuzların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER