© Baykuş Haber

Moldova, saldırganın uluslararası düzeyde arandığını açıkladı

Beril SÖNMEZ, (DHA) ?? Moldovalı yetkililer, iki kişinin ölümüyle sonuçlanan Kişinev Havalimanı saldırganının, bir banka müdürünü kaçırmasıyla bağlantılı olduğu için uluslararası düzeyde arandığını belirtti.

Moldova'da Kişinev Havalimanı'nda gerçekleşen saldırıya ilişkin yetkililerin açıklamalarına göre, saldırgan Tacikistan vatandaşıdır ve bir banka müdürünün kaçırılması olayıyla bağlantılı olduğu için uluslararası düzeyde aranmaktadır. Moldova hükümetinin polis müdürü ve başsavcı vekili tarafından yapılan basın toplantısında şu bilgilere yer verildi:

- Saldırgan İstanbul-Kişinev güzergahıyla gelmiş ve Kişinev Havalimanı'na saat 14.48'de iniş yapmıştır.

- Saat 15:21'de saldırganın belgeleri Sınır Polisi tarafından incelenmiş, bu sırada kişi tecrit edilmiş ve Moldova Cumhuriyeti topraklarına girişine izin verilmemiştir.

- Saldırganın giriş anında uluslararası bürolarca aranmadığı, ancak olayın ardından yapılan soruşturma sonucunda Tacikistan'daki yetkililer tarafından uluslararası alanda arandığı bilgisi alınmıştır.

- Başsavcılık, terör suçundan dava açılmadığını, ancak ağırlaştırıcı sebeplerle cinayet suçundan ceza davası açıldığını belirtmiştir.

- Saldırganın askeri gruplarla bağlantılı olduğuna dair doğrulanmış bir bilgi bulunmamaktadır.

- Saldırganın sınırda alıkonulma nedeni, geliş nedenini ve Moldova Cumhuriyeti topraklarında bulunma amacını açıklayamamış olmasıdır.

- Tacikistan'daki yetkililerle yapılan doğrudan iletişimin sonucunda, saldırganın bir banka müdürünü kaçırdıktan sonra uluslararası düzeyde arandığı öğrenilmiştir. Ayrıca, Moldova Cumhuriyeti topraklarına giriş yapmamış başka kişilerin de bu olaya karıştığı tespit edilmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER