© Baykuş Haber

MSB: 2023’te 794 terörist etkisiz hale getirildi

Oğuzhan SARI/ ANKARA, (DHA)- MİLLİ Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, ”1 Ocak’tan itibaren terörle mücadele harekatı bölgesinde 19’u büyük, 301’i orta çaplı olmak üzere 320 operasyon icra edilerek 21’i son bir haftada olmak üzere 794 terörist, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 38 bin 137 terörist etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesine dair önemli bilgileri paylaştığı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bakanlıkta gerçekleşen toplantıya Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de sürpriz bir ziyarette bulundu. Güler, iletişim ve etkileşimin arttığını, dezenformasyon ve bilgi kirliliğiyle mücadelenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Albay Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesine odaklandığına dikkat çekerek, 1 Ocak'tan bu yana terörle mücadele harekatı bölgelerinde 320 operasyon gerçekleştirildiğini ve 794 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, 24 Temmuz 2015'ten bu yana Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplamda 38,137 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Aktürk, Suriye'deki duruma da değinerek, 1 milyonun üzerinde Suriyeli'nin güvenli bir şekilde evlerine ve topraklarına döndüğünü ifade etti. Ayrıca, sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla 7 gün 24 saat mücadele edildiğini ve yasa dışı geçiş girişimlerinin engellendiğini söyledi.

Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasındaki savaşa da atıfta bulunan Aktürk, ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunarak, dünyanın bu insanlık suçuna sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

MSB'nin FETÖ ile mücadelesini de vurgulayan Aktürk, 15 Temmuz 2016'dan bu yana 24,195 personelin ihraç edildiğini ve mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bedelli askerlik başvurularının arttığını da paylaştı.

Son olarak, Suriye'deki normalleşme sürecine değinerek, 4'lü ortak merkez kurulmasının gündemde olduğunu ve sahadaki faaliyetlerin koordinasyonunun devam ettiğini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER