© Baykuş Haber

MSB: “Ermenistanın uzatılan barış elini tutmasını temenni ediyoruz”

TUĞAMİRAL ZEKİ AKTÜRK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Milli Savunma Bakanlığı, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında çeşitli konulara değindi. Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, toplantıda çeşitli açıklamalarda bulundu.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini ve bu çerçevede son bir hafta içinde 44'ü son bir haftada olmak üzere toplamda bin 229 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ayrıca hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 467 şahsın yakalandığını ifade etti. Bu kişilerden 24'ünün FETÖ mensubu ve 36'sının terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı. Hudutları geçemeden engellenen kişi sayısının ise 153 bin 412 olduğunu bildirdi.

Ayrıca Aktürk, FETÖ ile mücadelenin de devam ettiğini ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya kadar mücadelenin sürdürüleceğini vurguladı.

Kafkasya'daki barış sürecine de değinen Aktürk, Ermenistan'ın uzatılan barış elini tutmasını temenni ettiklerini ve Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediklerini ifade etti.

Aktürk, denizaltıların havuzlanması için özel olarak tasarlanan dünyada tek olan denizaltı havuzunda TCG Batıray denizaltısının havuzlanacağını da duyurdu.

Son olarak, Libya'ya gönderilen yardımlara da değinen Aktürk, Kasırga felaketi nedeniyle Libya'nın uluslararası yardım çağrısında bulunduğunu ve Türkiye'nin Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarla AFAD'ın arama-kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerini Libya'ya gönderdiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER