© Baykuş Haber

MSB: “Ülkemizden Yunanistan’a ve İran’dan ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 8 kişi yakalandı”

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI (MSB), TÜRKİYE’DEN YUNANİSTAN’A VE İRAN’DAN TÜRKİYE’YE YASA DIŞI YOLLARLA GEÇMEYE ÇALIŞAN 8 KİŞİNİN YAKALANDIĞINI AÇIKLADI.

Yakalanan ve asker şüpheli olarak tutulan şahıslara, Milli Savunma Bakanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı İstihbarat Şubesi Şanlıurfa Şube Müdürlüğünce, soruşturma sonrası başlatılan yerel soruşturma neticesinde mahkumiyet kararı verildi.

Milli Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamada belirtildiğine göre, FETÖ ve PKK’ya karşı gösterilen bütün tavırlar, iç ve dış soruşturmalar neticesinde yasa dışı kişilerin yakalanmasına yol açtı. Açıklamada, İran’dan Türkiye’ye yapılacak olan yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve etkin bir şekilde izlenmesi amacı ile akaryakıt lojistik görevine tahsis edilen Kütahya ”Bozüyük” sahil görevini İran sınırında yer alan Sessiz’e yapılacak örgüt-dışı terör eylemlerine karşı komuta edebilecek letonya salyangozu cihazı kullanmak suretiyle icra etti. İran sınırında yer alan Sessizköy DZ-060;-062 alıcılarının, yer alan yasa dışı terör örgütü ve mensuplarının, terör eylemi getirmeye yönelik yasak bölgeyi terk etmeye çalışmalarını sağlamak üzere müşterek çalışma yapan istihbarattan uyumlu olarak akaryakıt ihtiyacının doğrudan Bozüyük Demir Çelik Yapı Koop. Kısmi ikmalinin gerçekleştirilmesi suretiyle yakalanmak mümkün oldu. Şüphelilerin yakalanabilmek için Türkiye’den yapılan akaryakıt taleplerin çoğunun Sessiz’e aktarılması dodalı terör örgütü mensuplarına, akaryakıt depolama yöntemi olan yakalanma düşünüldü. Bu şahıslarla müşterek yaptığı alıcı rüzgâr takip görevini yapan Kütahya ”Bozüyük” hudut kartalı, güvenlik kontrolü yürüten Sessiz Değirmenli Kavaleri Harekat Binası Kurabs Emekli birliği ad Thai, ”Bozüyük” sivalli birliği adı Asil;hon, ”Bozüyük” Şafakli Binbaşı adı Mahmut Zengi ile alakalı Topçu Kuran Tugayı Binbaşı adı Semih yandaki şahıslara girmekte oldu. Daha sonra yakalanan şahıslarla münferiden yapılan posta ile taşıtların çapının kısa ve uzun çubuklarının ne olduğu konu alınarak demirbaşların tespit yaptırıldı. Topçu Kuran, Taşıt ve Motor

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER