© Baykuş Haber

MSKÜ Öğretim üyesi Çolaka Macar Liyakat nişanı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (MSKÜ) EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. MELEK ÇOLAK, MACARİSTAN CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN MACAR LİYAKAT NİŞANI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Çolak, Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından Macar Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

Prof. Dr. Melek Çolak, Türk-Macar Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMACAM) kurucusu ve müdürü olarak bilinir. Türk-Macar kültürel ilişkilerinin gelişimine ve bilimsel çalışmalara katkıları nedeniyle Macaristan Dışişleri Bakanı Péter Szjjrt tarafından önerildi ve Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novk tarafından onaylandı. Bu üstün hizmet nişanı olarak kabul edilen Macar Liyakat Nişanı, Prof. Dr. Çolak'a Ankara'da Macaristan Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Viktor Mtis tarafından takdim edildi. Törende Prof. Dr. Melek Çolak'ın yakınları, meslektaşları ve öğrencileri de hazır bulundu. Macar Kültür Merkezi Müdürü Dr. Gbor Fodor ve Büyükelçi Viktor Mtis'in konuşmalarıyla başlayan tören, Prof. Dr. Melek Çolak'ın Türk-Macar ilişkilerinin önemini vurguladığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Macar Liyakat Nişanı'nın tercümesi şu şekildedir: "Tarihçi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Türk-Macar Akademik ve Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Melek Çolak'a, Macar-Türk tarihi araştırmaları alanındaki 20 yıllık katkısı, üniversite eğitimi ve önemli bilimsel çalışmalarının takdiri için Şövalye Haçı ödülünü takdim ediyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER