© Baykuş Haber

Mudanya lezzet şenliği başladı

MUDANYA’NIN DEĞERLERİNİ FESTİVAL VE ŞENLİKLERLE YAŞATMAYI SÜRDÜREN MUDANYA BELEDİYESİ’NİN MUTFAK KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK İÇİN DÜZENLEDİĞİ LEZZET ŞENLİĞİ, BAŞLADI. MUDANYA BANDOSU EŞLİĞİNDE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYAN ŞENLİKTE, 300 STANT KURULDU. MÜTAREKE MEYDANI’NDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERDE MUDANYA KADIN BANDOSU VE İLÇE BANDOSU DA ŞENLİĞE RENK KATTI. İLK GÜN ETKİNLİKLERİ MUDANYA KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ TSM KOROSU’NUN KONSERİYLE SONA ERDİ.

Mudanya Belediyesi, ilçenin kültürel değerlerini canlandırmak amacıyla düzenlediği Lezzet Şenliği'ne ev sahipliği yapmaya başladı. Etkinlik, Mudanya Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı ve 300'den fazla stant ile renklendi. Mütareke Meydanı'nda düzenlenen şenlikte, Mudanya Kadın Bandosu ve İlçe Bandosu da katılımcılara keyifli anlar yaşattı. İlk günün etkinlikleri, Mudanya Kültür ve Sanat Derneği TSM Korosu'nun muhteşem konseriyle son buldu.

Mudanya Lezzet Şenliği'nin ikinci gününde Beslenme Uzmanı Ebru Çatak ve İnfluencer Tuğçe Aksulu'nun "Unsuz ve Şekersiz Lezzetler" workshopu yer alacak. Ayrıca, Mudanyalılar, Gastronomi Derneği Başkanı Ramazan Başan moderatörlüğünde "Atatürk'ün Sevdiği Yemekler" söyleşisinde buluşacak. Ünlü Şef Hazer Amani, Gazeteci, Yazar, Mutfak Araştırmacısı Nedim Atilla, Göçmen Yemekleri Araştırmacısı Öğretim Görevlisi Hakan Güleç ve Çok Gezen Gurme Akif Budak gibi tanınmış isimler de etkinlikte yer alacak. Bursa Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Sezer Özdemir, Atatürk'ün Sevdiği Yemeklerle ilgili bir workshop gerçekleştirecek ve akşamında sevilen sanatçı Öykü Gürman sahne alacak.

Lezzet Şenliği'nin üçüncü günü, İspanya, Güney Kore ve Türkiye'den dansçıların gösterileriyle başlayacak ve "En Lezzetli Zeytinyağlı, Tatlı ve Ot Yemeği" yarışmalarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emel Adamış, Gazeteci-Yazar-Mutfak Araştırmacısı Nedim Atilla gibi isimler Mudanya'nın gastronomi potansiyeli ve turizme etkisini konuşacak. Lezzet Şenliği, Mudanya Musiki Derneği TSM Korosu ve Canan ile Yahya Geylan konseri ile muhteşem bir şekilde sona erecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER