© Baykuş Haber

Mudanyada hava kalitesi kayıt altına alınacak

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HALK SAĞLIĞI ÜZERİNDE OLUŞTURABİLECEĞİ OLUMSUZ ETKİLERİ AZALTMAYI HEDEFLEYEN MUDANYA BELEDİYESİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SIFIR ATIK MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE HAVA KALİTESİ ÖLÇÜM İSTASYONU KURULUMUNA BAŞLADI.

Mudanya Belediyesi, halk sağlığını korumayı amaçlayan bir adım atmaya başladı. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için Mudanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu kurma çalışmalarına başladı. Bu istasyonlar, Güzelyalı’dan İDO çıkışına, Tirilye Sanat Evi önünden Mudanya Balıkçı Barınağı'na ve Mudanya İskele Meydanı'na kadar 5 farklı noktada kurulacak. İstasyonlar, hava kalitesi, sıcaklık ve nem gibi verileri anlık olarak belediyenin web sitesine iletecek. Bu sayede Mudanya halkı, ilçedeki hava kalitesini ve sıcaklık durumunu web paneli üzerinden kolayca takip edebilecek.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu önlemin iklim değişikliğinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı amaçladığını vurgulayarak, "Hemşehrilerimin yaşam kalitesini artırmak hedefiyle, yaşanabilir bir çevre ve solunabilir bir hava için, ulusal ve uluslararası standartlara uygun hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER