© Baykuş Haber

Mudanyada kurtuluş coşkusu

MUDANYA BELEDİYESİ, 12 EYLÜL MUDANYA’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINI MÜTAREKE MEYDANI’NDA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKLERLE NOKTALADI.

Mudanya Belediyesi, 12 Eylül'de Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlamalarını Mütareke Meydanı'nda gerçekleştirdiği etkinliklerle coşkuyla tamamladı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Mudanya Dans ve Müzik Festivali kapsamında sahne alan gruplar, gösterilerini sergilerken, TAŞMED Musiki Derneği, Mudanya'nın kurtuluş coşkusuna katkıda bulunmak için konser verdi.

Mudanya Belediyesi ve Galart Organizasyon işbirliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Mudanya Dans ve Müzik Festivali'nde Bulgaristan'dan BistritsaBabi ve Romantika Müzik Toplulukları, Macaristan Majorette Topluluğu, Bursa'dan Ulu Zeybekler, Gala Kültür Sanat Merkezi, Folklor Eğitim Merkezi ile Çanakkale Etili Seramik Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Yöresel dansları ve şarkıları Mudanya halkına sunan gruplar büyük ilgi gördü.

Kurtuluş günü kutlamaları, TAŞMED Musiki Derneği'nin şef Hüseyin Taşçeşme liderliğinde verdiği konserle son buldu. Solo ve koro olarak birçok sevilen eseri seslendiren koro, konser sonunda İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı ile kurtuluş coşkusunu doruğa çıkardı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya'nın kurtuluşunun Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük ettiğini vurgulayarak, "Bu toprakları bize vatan olarak emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Mudanyalı Şükrü Çavuş ve isimsiz kahramanlarımıza bir kez daha minnetlerimizi sunuyoruz. Onların bıraktığı mirası sonsuza dek yaşatacağız" dedi. Türkyılmaz, konser sonunda sanatçılara teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER