© Baykuş Haber

Müdür Akmeşeden LGS açıklaması

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HALİL İBRAHİM AKMEŞE, LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) SINAVINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hakkında önemli bilgiler verdi. Akmeşe, 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşecek LGS merkezi sınavının saat 09.30'da başlayacağını açıkladı. Yalova'da toplamda 3 bin 795 öğrencinin 65 okulda 251 salonda sınava gireceğini belirtti.

Akmeşe, sınavın güvenliğini sağlamak üzere 195 kolluk kuvveti, emniyet görevlisi ve koordinasyon kurulu amirlerinin yaklaşık 210 emniyet mensubunun görev alacağını ifade etti. Ayrıca okullarda LGS'ye ilişkin bilgilendirme çalışmalarının okul rehber öğretmenleri tarafından yapıldığını vurguladı.

Görme ve işitme yetersizliği olan öğrencilere yönelik önlemler hakkında da bilgi veren Akmeşe, görevli öğretmenlerin bu öğrencilere sesli ve işaret diliyle rehberlik edeceğini söyledi. İki oturum halinde gerçekleşecek sınavın birinci oturumunun saat 09.30'da, ikinci oturumunun ise saat 11.30'da başlayacağını açıkladı.

Akmeşe, sınav sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanacağını ve sonuç belgelerinin adaylara posta yoluyla gönderilmeyeceğini belirtti.

Sınav öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akmeşe, sınav kaygısının normal olduğunu ve bu heyecanı yaşamalarının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca öğrencilere son günlerde yürümeyi, arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi, sağlıklı beslenmeyi ve yeterince uyumayı hatırlattı. Akmeşe, tüm öğrencilere başarılar dilerken, görevli öğretmenlere kolaylık temennisinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER