© Baykuş Haber

Muğla Büyükşehirden öğrencilere 2 milyon 474 bin TL kırtasiye desteği

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENCİLERE BESLENME, KIRTASİYE, OKUL KIYAFETİ, ÇORBA İKRAMI DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda öğrencilere beslenme, kırtasiye, kıyafet, konaklama ve çorba desteği sunmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içinde yaşayan ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti ve çorba ikramı gibi yardımlar sağlıyor.

Kırtasiye desteği kapsamında, bugüne kadar toplamda 2 milyon 474 bin TL kırtasiye yardımı dağıtıldı ve bu yardımdan 3 bin 327 aile faydalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ayrıca, ailelerin maddi sıkıntı yaşayan öğrencilerinin beslenme sorunlarını gidermek amacıyla beslenme desteği sunuyor. Bu projede, 2023 yılı içerisinde 603 aileye toplamda 2 milyon 833 bin 600 TL yardım yapıldı.

Okul kıyafeti desteği de, yardımlardan yararlanan ailelerin ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklarına sunulmaya devam ediyor. Okulların açılmasının ardından bu yardım dağıtımı yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere yönelik bir projeyi hayata geçirerek hafta içi her gün sıcak çorba dağıtımı gerçekleştiriyor. Bu projenin kapsamında şu ana kadar Kötekli Mahallesi Kampus C Kapı girişinde 16 bin 500 kişilik ücretsiz çorba dağıtımı yapıldı. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da kampüste eğitim başladığında çorba ikramı devam edecek. Bu yardımlarla Muğla Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin eğitimlerine daha iyi bir şekilde odaklanmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER