© Baykuş Haber

Muğla eğitimde iyi örnekler yarışması il değerlendirme süreci sonuçlandı

MUĞLA EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER YARIŞMASINDA, SAHA DEĞERLENDİRMESİNE HAK KAZANAN OKULLAR BELLİ OLDU.

Muğla'da gerçekleşen "Eğitimde İyi Örnekler Yarışması"nda, saha değerlendirmesine hak kazanan okullar belirlendi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmanın amacı, il genelindeki okullardaki örnek çalışmaları ortaya çıkarmak ve yaygınlaştırmaktır. Bu yarışmada 48 başvuru, saha değerlendirmesine katılmaya hak kazandı. Saha değerlendirmesi yapılacak projeler, "muglaarge.meb.gov.tr" web sitesinde yayınlandı.

Yarışma, Etkin Öğretim, Kültür ve Sanat, Eğitime Erişim, Hayat Boyu Öğrenme, Değerler Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Üretim Odaklı İnovatif Düşünce ve Uygulama, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Uygulamaları, Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi, Sürdürülebilir Çevre ve Sağlıklı Yaşam olmak üzere 10 farklı alanda düzenlendi. Toplamda 198 proje başvurusu yapıldı.

Başvurular, "ilçe tasnif kurulu," "il değerlendirme kurulu" ve "saha değerlendirme kurulu" tarafından değerlendirildi. İlçe tasnif kurulu değerlendirmesinin ardından 121 proje, il değerlendirme kuruluna gönderildi. Ardından Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE koordinasyonunda yürütülen yarışmada, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenleri ve alanında uzman öğretmenlerden oluşan il değerlendirme kurulu tarafından 48 başvuru, saha değerlendirmesine hak kazandı.

Saha değerlendirmesi önümüzdeki ay içinde gerçekleşecek ve derece alan okullar belirlenecektir. Eğitimde iyi örnekler sunan öğretmenlere ve okul yöneticilerine ödül töreni düzenlenerek plaketleri verilecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER