© Baykuş Haber

Muğla’da 99 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı

Fırat AKAY/ BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA’nın Bodrum ve Milas ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 99 kaçak göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde, yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışan 99 kaçak göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 29 Haziran'da saat 03.50'de Bodrum açıklarında bir lastik botta kaçak göçmenler olduğu bilgisini aldılar. Hızla bölgeye yönlendirilen ekipler, bu lastik bottaki 25 kaçak göçmeni yakaladılar. Aynı gün saat 15.35'te Milas açıklarında başka bir grup kaçak göçmen olduğu ihbarını aldılar. Ekipler, İtalya rotası üzerinde tespit edilen bir yelkenli tekne içindeki 74 kaçak göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisini yakaladılar. Kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi, göçmen kaçakçısı şüphelilerinin ise işlemleri devam ediyor.

Bu olay, yasa dışı göç ve insan kaçakçılığının ciddiyetini bir kez daha gösteriyor. Sahil Güvenlik ekiplerinin bu tür faaliyetlere karşı mücadelesi sürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER