© Baykuş Haber

Muğlada Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE MUĞLA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK OLAN “GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI VE İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİK OYUNLARI ŞENLİĞİ” BAŞLADI.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları ve İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları Şenliği" Muğla Atatürk Spor Kompleksi'nde gerçekleşti. "Kazanan çok, kaybeden yok" sloganıyla düzenlenen etkinlik, 36 takım ve 380 öğrencinin katılımıyla renklendi.

Etkinlik, geleneksel çocuk oyunları ile başladı ve ikinci gününde fiziksel etkinlik oyunlarıyla devam etti. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü'nün de katıldığı şenlikte, öğrencilere madalya ve katılım belgeleri takdim edildi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen projelerden bahsederek, çocuklara hareketli yaşam alışkanlığı kazandırmayı ve spor kültürünü aşılamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam bilincinin geliştirilmesine katkı sağladığını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılmasının önemine değinerek, projenin unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar gün yüzüne çıkarmayı amaçladığını söyledi. Bu tür etkinliklerin çocukların fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağladığını ve öğrencilerin heyecanını ve mutluluğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Etkinlik, 7 Haziran'da sona erecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER