© Baykuş Haber

Muğla’da takiple durdurulan kamyonun kasasından 42 kaçak göçmen çıktı

Fırat AKAY/ BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA’nın Milas ilçesinde, sürücüsü jandarmanın ’Dur’ ihtarına uymayan kamyonunun kasasında 41 kaçak göçmen yakalandı, organizatör olduğu belirlenen 2 şüpheli tutuklandı. 

Muğla'nın Milas ilçesinde, jandarmanın 'Dur' ihtarına uymayan bir kamyonun kasasında 41 kaçak göçmen yakalandı. Aynı zamanda organizatör oldukları tespit edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bafa yol kontrol noktasında önceki gün saat 22.00 civarında bir uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sırasında şüphe üzerine bir kamyon sürücüsüne 'Dur' ihtarında bulundu. Ancak sürücü, bu ihtara uymayarak kaçmaya çalıştı. Jandarma ekipleri, kamyonu takip ederek durdurduğunda kasasında 5'i Pakistan, 15'i Suriye, 21'i Afganistanlı olmak üzere toplam 41 kaçak göçmen bulundu.

Yapılan soruşturmada, organizatör oldukları tespit edilen M.B.G ve E.S.G isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Jandarma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen bu iki organizatör şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Kaçak göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER